Opret ny bruger

Paradox annoncerer Cartel

Skrevet af , d. 22. september 2011, kl. 12:18

Paradox har annonceret Cartel, et "real-time holdbaseret RTS", der er under udvikling i øjeblikket.

Spillet foregår i fremtiden, hvor store globale firmaer kæmper mod hinanden om verdensdominansen. Selve baggrunden for Cartel er efter sigende det tomrum, som EA har efterladt efter de annoncerede, at den kommende genstart af Syndicate betyder, at spillet bliver FPS.

“We are now in a place where there are many classical PC games that now have people doing remakes and new takes on them,” udtalte Paradoxs Shams Jorjani til RPS. “One of these is Syndicate, which is being developed at Starbreeze. It was the worst kept secret in the Swedish games industry! But now it’s out there, and we were very interested in the reaction to it.

“Meanwhile we were kicking around a lot of ideas for what kinds of cool games we’d like to see made because nobody else is making them anymore. During this time there was someone over at 2K who said you could not make turn-based games anymore, that the new X-Com had to be a shooter because you can’t do turn-based games anymore. Now, we have tremendous respect for the Starbreeze guys, they make great games, but the announcement sparked a discussion about “what is in a name”. What makes a Syndicate game? The world? The gameplay? The platform? The name? What is it?

“Cartel was born out of this discussion.”

Der er endnu ingen dato på Cartel, men Jorjani nævnte, at det kan være færdigt inden 12-18 måneder. Det hele afhænger dog af, hvor tilfredse Paradox er med resultatet.

Indtil da kan man læse meget mere via linket, hvor Jorjani især fortæller om selve spillet.

Spil overblik