Opret ny bruger

Anmeldelse af Need for Speed SHIFT /PC

Skrevet af , d. 6. januar 2010, kl. 02:11
Need for Speed SHIFT anmeldelse PC

EA giver den mere professionelle bane-race genre en ny chance i det nye Need for Speed SHIFT, men kan det sekstende spil fra den populære serie redde serien ud af den modgang, den har mødt det sidste år?

Alle gamere kender til det at sidde med ekstremt høje forventninger til et spil, og når man så sidder foran skærmen, kan man ikke lade være med at blive lidt skuffet. Sådan er Need for Speed SHIFT ikke!

Da jeg først satte mig ned med Need for speed SHIFT, var jeg for det første forundret over de utrolige teksturer og bilens utroligt blanke overflade, der fik solens lys til at danse rundt på billens paneler, når jeg kørte med 150 km/t igennem et sving. Dog blev jeg endnu mere forbløffet, da jeg ændrede kameravinklen til cockpittet, hvor man virkelig kan se, at spillet kommer fra andre udviklere end dem bag de tidligere Need for speed spil. Al min glæde blev dog hurtig erstattet med desperation, da jeg i starten af spillet bliver kastet ud i løb med en bil, der på ingen måde er en racerkørers drøm. Men efter lidt tid i spillet får man hurtigt chancen til at køre i nogle biler, der er meget mere racer-materiale.

Need for Speed SHIFT finder, ligesom sin forgænger Pro-street, ikke sted på byernes gader, men i stedet på diverse kendte racerbaner rundt omkring i verden.
Men hvis du tror at dette fjerner noget af spillets spænding og aktion, så tro om igen. Bilfysikken i spillet er utrolig god, hvilket også betyder, at hvis du kører ind i en modspiller med 200 kilometer i timer, så er der dømt flyvende biler og utrolig realistisk kaos

Spillet er udviklet af Slightly Mad Studio, som blandt andet består af folk bag GTR spillene, og mine forventninger til spillet var derfor utrolig høje, og som sagt skuffede spillet mig heldigvis ikke.
Spillet må også siges at være seriens endelige skridt væk fra arkade-race og ind i ”de voksnes række”, da spillet med sin gode bilstyring og bilfysik gør dette spil til en til tider realistisk simulator.

NFS World Tour
I denne version af Need for Speed er der ingen rivaliserende gadebander, ingen letpåklædte damer til at sætte racene i gang med et lommetørklæde, ingen neonlys og sidst, men ikke mindst ingen historie. I stedet for en historie er der NFS World Tour, som bringer spilleren igennem forskellige racetyper som for eksempel Eliminator, hvor den sidste i hver runde bliver elimineret, eller Time Attack, hvor den hurtigste omgangstid afgør vinderen.
Før man får muligheden for at køre i turneringen skal man køre en testrunde for, at spillet kan anbefale indstillingerne, der bedst passer til dine kørerevner. Blandt disse indstillinger er traction control og skade-effekter og mange andre, der sikrer, at sværhedsgraden passer lige til dig.

Når testrunden er færdig, og spilleren har valgt nogle indstillinger, der passer hans kørestil, er NFS World Tour åben. World Tour'en går ud på at vinde så mange stjerner, man kan, for så at låse nye race op, hvor du igen skal vinde stjerner for til sidst at komme på toppen af podiet.
Stjerner vindes hovedsagligt ved at afslutte løb i top 3, men kan også vindes ved at udføre forskellige små missioner i hvert race, som for eksempel at køre en modstander af banen eller klare sving uden at bagenden glider ud.

Ens aggressivitet og præcision bliver også belønnet i spillet, der, efter hver race, giver spilleren point for blandt andet at have fulgt den assisterende køre-linje præcist eller banket ind i andre kørere. Pointene har ikke nogen effekt på spillet, andet end at det giver dig et køre-billede, der afspejler din kørestil.
Udover disse point bliver du selvfølgelig også belønnet med pengepræmier som du skal bruge på biler eller opgraderinger til dine gamle biler. Et enkelt minus ved pengepræmierne er desværre, at du til sidst vinder så mange penge, at du har råd til biler og opgraderinger, der vil gøre spillet endnu nemmere end det var, da du startede.

Serien er tilbage!
Dette spil var lige, hvad der skulle til for at redde Need For Speed serien op af den grav, som Electronic Arts gravede til det sidste år. Spillet er kommet tilbage i sin originale racergenre, og der er ingen tvivl om, at beslutningen om at bringe Slighty Mad Studio ind som udviklere af spillet har været en yderst god beslutning, og det er lykkedes de nye udviklere at grave den gode gamle følelse fra de gamle Need For Speed spil frem. Hvis du, ligesom mig, elskede de første Need For Speed spil, men har været skuffet over de sidste par års spil, så fortvivl ej, dette spil er den redning, der skulle til.

Need for Speed SHIFT anmeldelse - Vurdering og konklusion

Gamers Globe vurdering af
Need for Speed SHIFT:
8/10
Lyd: 7/10
Grafik: 9/10
Gameplay: 8/10
Holdbarhed: 7/10

Spil overblik

PEGI aldersmærkning